En spark i arslet på alla som säger att det inte finns objektiva test för Schizofreni eller ADHD, Sensodetect bör i varje fall kunna vara en bra kandidat till uppgiften. Sensodetect fick för några år sedan inovationspris NyTeknik. Det gäller att lyssna nog på ljuden i närheten för de ställer diagnosen. Vilket ljud hör du i skällan Judas, eller ska vi säga ljudas, vad vill du gaffla om?

Verkligheten är en konstig mix

Men en sak vet vi om hjärnan och det är att den är dyr i drift. Den kräver ungefär en tredjedel av kroppens totala energiomsättning men ändå så väger den bara runt 1 kilo. Så vad tror du egentligen händer när hjärnan får för lite näring? Och vilken näring tror du egentligen att hjärnan är mest beroende av?

Krävs det en massa avancerade gissningar eller finns det ett enkelt och väldigt självklart svar….  Den grundläggande förutsättningen för den universella energimolekylen ATP dvs ATPase är förändrad vid schizofreni.

En splittrad bild

Vi vet alla att media levererar en schizofreni bild av verkligheten, men det är inte alltid alla mediala medarbetare erkänner sin schizofrena hållning, TV4’s VD erkänner den schizofrena flörten men är långt ifrån ensam, tex reklamförbundets f.d. VD kom själv till samma slutsats, men är de simulanter? Kanske har de rätt TV’n är fyrkantig och platt man kan sträcka sig mot den men kommer aldrig fram till bilderna som bara rullar och rullar. Så visst finns det i bokstavlig mening en och annan social bild av Schizophrenia i Media, är det den som skapar så många simulant

Annonser